Лудогорец обновява състава през лятото

OFFNews 08 май 2019 в 09:13 1669 0

Сериозни кадрови промени се задават през лятото в редиците на хегемона Лудогорец, информира "Тема Спорт". Утвърдени през годините фигури в състава най-вероятно ще се разделят с клуба.

Вече е ясно, че Натанаел, чийто договор изтича, ще си тръгне като свободен агент. През пролетта той бе изваден от първия състав, защото отказа да поднови контракта си. Без споразумение за следващия сезон е и сънародникът му Лукас Саша. Освен тях още четирима бразилци гледат към изхода на “Лудогорец Арена”. Това са вратарят Ренан, защитниците Рафаел Форстър и Сисиньо и крилото Вандерсон.

Договорът на Ренан изтича в края на годината и за момента не е обявено, че ще получи предложение за удължаване. Най-вероятно клубът ще опита да го продаде през лятото. Централният бранител Форстър е със статут на резерва и влиза само когато трябва да бъдат пълнени дупки. Сисиньо и Вандерсон са основни играчи, но и при тях се наблюдава спад в представянето им. А и желанието им е да продължат кариерати се на друго място. Твърде възможно е те да бъдат трансферирани. Така напускащите бразилци ще се окажат шестима.

За нов отбор се оглежда и холандското крило Джоди Лукоки. През този сезон той има 26 шампионатни мача и 4 гола, но така и не се утвърди като решаващ играч за тима и представянето му е на приливи и отливи. Всъщност Джоди не бе такъв и в предишните сезони, въпреки че е в Лудогорец от лятото на 2015 година. А към изхода гледа и 32-годишният аржентински вратар Хорхе Броун, който през пролетта така и не записа официален мач. Той е желан от бившия му клуб Колон и нищо чудно да се завърне в родината си.

Предвид задаващата се раздяла с редица състезатели Лудогорец ще привлече не малко нови попълнения. Очаква се част от тях да пристигнат от холандски клубове. Дълго време в ниската земя бяха скаутите на разградчани Алекси Желязков и Иван Цветков. Там те са изгледали десетки двубои от елита и втория ешелон.

Лудогорец вече има един сигурен нов. Това е 23-годишният конгоански нападател Мавис Чибота. Правата на играча бяха придобити още през зимата, но той продължи да играе за израелския Бней Йехуда и през пролетния полусезон. Чибота прави най-резултатната кампания в кариерата си. В 29 шампионатни мача е отбелязал 11 гола. Според медиите в Израел стойността на трансфера е 800 хил. евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови