Лудогорец остана на върха в Първа лига след бой над Етър

OFFNews 04 ноември 2018 в 20:41 1293 0

Снимка Facebook: PFC Ludogorets 1945

Лудогорец победи с лекота Етър с 4:1 в двубой от 14-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

Срещата бе равностойна само в началните минути, след което разградчани взеха инициативата и още до почивката решиха мача. Старт на наказателната акция в полза на разградчани даде Клаудиу Кешерю, който бе точен след 20 минути игра.

Пет минути след първия гол за Лудогорец бе отбелязан и втори. Негов автор стана Марселиньо, който бе точен след чудесен пас на Джоди Лукоки, оставил го лице в лице с опразнената пред него врата.

Етър върна за кратко интригата в мача в 36-а минута след отлична акция на Флорент Боджадж, който се възползва от грешка на Светослав Дяков, финтира защитник на "зелените" и намери непокрития Аласана Мане, който без проблем вкара за 1:2.

Радостта на публиката на стадион "Ивайло" бе твърде кратка. Секунди по-късно Кешерю бе изведен от Сисиньо и с удар по диагонала върна аванса от два гола на Лудогорец.

Окончателна точка на спора сложи Кешеру, който оформи хеттрика си след 54 минути игра. Нападателят бе точен след перфектно извеждащо подаване на Марселиньо и изстрел в горната греда на вратата, след който топката попадна в мрежата на съперника.

След това срещата се доиграваше, като Лудогорец спести сили за предстоящия мач в Лига Европа с АЕК Ларнака. В последните минути треньорът Антони Здравков смени трима от основните играчи - Светослав Дяков, Марселиньо и Вандерсон, като по този начин ги съхрани за важния сблъсък с кипърците в четвъртък.

След осмата поредна победа в първенството Лудогорец събра 35 точки и свали Левски от върха. "Сините" имат 34 пункта, след като по-рано днес надвиха Ботев Пловдив също с 4:1. Третият ЦСКА има 32 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови