Лудогорец отказа Левски от борбата за титлата, Моци разгневи феновете (видео)

OFFNews 14 април 2019 в 21:07 1555 0

Два червени картона и разгневени "сини" фенове белязаха успеха на Лудогорец над Левски с 2:0 в дербито от 29-ия кръг в Първа лига, играно на стадион "Васил Левски".

Срещата предложи здрав сблъсък, изпълнен с доста битка в средата на терена. Мачът вървеше равностойно, но непростима грешка в защитата на "сините" позволи на Клаудиу Кешерю (37') да се разпише.

В началото на втората част домакините имаха няколко добри възможности от статични положения да възстановят равенството, но в крайна сметка Козмин Моци (80') удвои преднината на тима си от дузпа, а Иван Горанов бе изгонен.

Румънецът също получи втори жълт картон, заради провокациите си след гола. Тогава ситуацията ескалира и играта беше временно прекъсната, тъй като феновете на Левски се опитаха да нахлуят на терена откъм Сектор Б, а един привърженик от Сектор А счупи тунела към съблекалнята, скачайки върху него.

Така Левски се отдалечи чувствително от борбата за титлата. "Сините" са на третото място с актив от 58 точки, с 9 по-малко от Лудогорец и 6 от ЦСКА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови