Лудогорец отпадна достойно от Лига Европа

OFFNEWS 28 февруари 2020 в 00:26 2659 0

Снимка ludogorets.com

Шампионът Лудогорец приключи участието си в Лига Европа, след като допусна втора загуба от италианския Интер в 1/16-финалите. След 0:2 в Разград, тази вечер “орлите” загубиха с 1:2 на празния заради коронавируса стадион "Джузепе Меаца" в Милано.

Срещата започна с шанс за Интер да открие, но Ромелу Лукаку би право в тялото на вратаря Пламен Илиев. В 26-ата минута Лудогорец откри резултата при една от първите си по-опасни атаки. Сисиньо центрира от десния фланг и новото попълнение Каули Оливейра изпревари Диего Годин за топката, за да я прати след това с десния крак в мрежата на Даниеле Падели за 1:0 в полза на българския тим.

Преднината на Лудогорец обаче се задържа съвсем за кратко. В 32-рата минута Кристиано Бираги изравни след удар с левия крак в близкия на Илиев ъгъл.

Натискът на Интер продължи и в добавеното време на първото полувреме Ромелу Лукаку вкара за 2:1. Белгиецът направи чудесно двойно подаване с Алексис Санчес, което завърши с центриране към Лукаку. Белгиецът стреля с глава, но право в тялото на Илиев. Топката обаче попадна отново на главата на тарана, който макар и паднал на земята не пропусна при втория си изстрел. След почивката и двата отбора имаха възможности за гол, но не успяха да се разпишат. В края Интер заигра пестеливо с мисълта за предстоящото дерби с Ювентус през уикенда, което също ще се проведе пред празни трибуни.

"Изиграхме един добър мач. Поведохме в резултата, имахме възможности и за втори гол и мисля, че наистина мачът бе добър за нас. Съжалявам, че допуснахме гол точно преди почивката, с който противникът да поведе с 2:1. През второто полувреме продължихме да атакуваме, да създаваме положения и да играем футбол, но за съжаление нямахме шанс да вкараме отново. За нас бе много важно да вкараме първи и голът на Каули много ни помогна. Ще се повторя, но просто допуснахме един нелеп втори гол, който ни прекърши.

Интер продължава напълно заслужено, но този мач бе много по-добър за нас, отколкото този преди седмица. Съжаляваме, че отпадаме от Лига Европа, но Интер е много добър отбор, който видяхте от каква група отпадна в Шампионската лига. Надявам се догодина отново да играем с Интер, но този път в Шампионската лига”, коментира треньорът на Лудогорец Павел Върба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови