Лудогорец отстъпи на Ференцварош, но съхрани надеждите си за реванша

OFFNews 10 юли 2019 в 22:58 4085 0

Лудогорец загуби от Ференцварош с 1:2 в първи двубой от първия квалификационен кръг на Шампионската лига, игран на стадион "Групама Арена"

Футболистите на треньора Стойчо Стоев се пропукаха в защита още в първите минути на срещата и Токмак Нгуен (6') даде аванс на домакините. Раградчани се оттърсиха от ранния шок и Якуб Швиерчок (31') възстанови равенството.

През втората част унгарците стояха малко по-добре на терена и отното поведоха, благодарение на Олексндър Зубков (64'). След попадението "орлите" пропуснаха няколко добри възможности да стигнат до равенството, но това така и не се случи.

Така Лудогорец загуби, но с оглед на играта и резултата, разградчани запазват шансове за реванша, който ще бъде на 17 юли. Интересното е, че за първи път в своята история "зелените" излязоха на терена без нито един бразилец в титулярния състав в евротурнирите.

Победителят от двойката ще срещне Дюделанж или Ла Валета, които завършиха 2:2. Загубилият пък ще продължи участието си във втория предварителен кръг на Лига Европа. 

Ференцварош: Дибус, Ловренсис, Блажич, Двали, Хейстер, Ихнатенко, Кхаратин (Сигер 77'), Зубков, Шкварка, Нгуен (Варга 83'), Пришкин (Ланцафаме 66')
Треньор: Сергей Ребров

Лудогорец: Илиев, Икоко, Терзиев, Моци, Недялков, Дяков, Горалски (Баджи 78'), Лукоки (Жоржиньо 83'), Битон (Марселиньо 66'), Чибота, Шверчок
Треньор: Стойчо Стоев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови