Лудогорец отстрани Зрински, в плейофите среща грузинци

OFF News 16 август 2018 в 22:56 1747 0

Шампионът на България Лудогорец (Разград) завърши 1:1 с босненския първенец Зрински (Мостар) във втория мач от третия предварителен кръг на Лига Европа. Така с общ резултат 2:1 „зелените” се класираха за плейофите за влизане в групите на турнира, в които ще срещнат грузинския Торпедо (Кутаиси).

Важният гол за гостите на стадиона в Широки брег вкара румънския нападател Клаудиу Кешерю в 24-ата минута. Попадението дойде след рикошет и чудесен пас на Марселиньо.
Големият проблем за Лудогорец се появи преди началото на мача – на загрявката се контузи тиртулярният вратар Ренан и това наложи смяна с резервата му Хорхе Броун. Той пази стабилно, но сам си създаде неприятности при няколко разигравания с крака, като при последното сгреши и Билбия го наказа за крайното 1:1.

Лудогорец пропусна три чисти голови положения, но и домакините имаха своите шансове за по-ранен изравнителен гол. На два пъти Клаудио Кешеру не успя да уцели вратата на съперника от непосредствена близост и така да даде по-голяма преднина на своите. Феновете на Зрински, които бяха изпълнили малкия стадион в близкия до Мостар град Широки брег съжаляваха, че техният нападател Неманя Билбия пропусна да се разпише от удобна позиция преди и след почивката. Все пак напоритостта на Билбия му донесе успех в края на даденото от съдията продължение.

В плейофите за влизане в групите на Лига Европа Лудогорец ще играе с Торпедо (Кутаиси). На реванша в Албания грузинците отстъпиха на Кукеши с 0:2, но успехът с 5:2 в първия мач се оказа достатъчен за преминаване в следващата фаза на турнира. За грузинския тим цял мач изигра бившият футболист на пловдивските Спартак и Ботев Лазар Марин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови