Лудогорец писа двойка на Славия

OFFNews 09 декември 2018 в 19:16 1206 0

Лудогорец стигна до лесна победа с 2:0 над Славия в двубой от 19-ия кръг на Първа лига, игран на "Лудогорец Арена" в Разград.

"Зелените" изиграха срещата в лежерно темпо, което обаче бе достатъчно за 3 точки срещу столичани. Попаденията за победителите отбелязаха Козмин Моци и Клаудиу Кешеру.

Началото бе за разградчани, които се настаниха в половината на съперника с първия съдийски сигнал на Драгомир Драганов. Атаките на "орлите" обаче не вещаеха опасност пред Антонис Стериакис, а и в предни позиции липсваше необходимата скорост.

Така се стигна до 38-ата минута, когато домакините изпълниха корнер, Владислав Узунов изпусна Моци, който се промуши между няколко играчи в бяло и с глава отклони в мрежата за 1:0.

Втората част започна ударно, а Марселиньо можеше да удвои преднината на разградчани, но негов удар отдясно в наказателното поле бе спасен от Стериакис.

В крайна сметка Кешерю успокои домакините. Милен Гамаков се изхвърли при центриране отляво и Шверчок пое необезпокояван в наказателното поле. Гамаков се опита да поправи грешката си, но изрита поляка и съвсем логично съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Кешерю, който не сбърка.

Така след 19-ия кръг Лудогорец има в актива си 48 точки, ЦСКА е с 42, а Левски е трети с 41.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови