Лудогорец победи Левски с 2:0

OFFNews 10 март 2019 в 20:27 2186 0

Лудогорец победи "Левски" и спечели дербито на 25 кръг от родната Първа лига с 2:0. Двубоят се игра пред близо 17000 души на стадион "Георги Аспарухов", а в герои за гостите се превърнаха Марселиньо и Джоди Лукоки.

Първият удар в мача отправи Серкан Юсеин в 5-та минута, но Михайлов се намеси. В 8-та минута Рейш сбърка, но отново вратаря на "сините" предотврати гола, отразявайки удар на Вандерсон в корнер. Минута по-късно и гредата спря гостите от това да поведата. Сисиньо центрира отдясно, Кешеру игра с глава, а топката се отби в лявата греда след което Яблонски изчисти.

В 19-та минута "сините" достигнаха до първото си по-сериозно положение. Станислав Костов проби отдясно и центрира към Паулиньо, но Сисиньо успя да изпревари крилото на Левски. Две минути по-късно Мартин Райнов подаде неточно, Кешеру пресече топката и я пусна към Марселиньо. Футболистът с номер 84 нахлу в наказателното поле, но Яблонски изби с шпагат. За щастие на бразилеца топката рикошира обратно в него, прехвърляйки Михайлов за 1:0.

До края на първото полувреме играчите на Левски пропуснаха на два пъти да изравнят резултата. Първо удар на Костов бе избит от Пламен Илиев в корнер, в атаката след гола. В 35-та Паулиньо отправи лош удар и Илиев нямаше затруднения да улови.

На полувремето и двамата треньори не прибегнаха до смените. Шампионите подновиха мача със самочувствие, а 52-та минута бяха на косъм да удвоят резултата. Нуно Рейш допусна нова грешка, а Вандерсон се озова очи в очи с Николай Михайлов. Бразилецът можеше да комбинира с двама от съотборниците си, които бяха на добра позиция, но реши да стреля, а топката премина покрай гредата.

В 70-та минута Якуб Швиерчок замени Клаудиу Кешеру, а две по-късно мерникът на Марселиньо му изневери. Мариани също не уцели вратата в 75-та минута. В 81-та минута Живко Миланов замени контузения Рейш за своя мач номер 189 със синята фланелка. Швиерчок отново пропиля добър шанс, стреляйки в аут в 84-та минута. 

В последните минути домакините опитаха да осъществят натиск в търсене на изравнително попадение, но удар на Мариани две минути преди края на редовното време бе избит от Сисиньо. В даденото продължение Швиерчок намери Лукоки, който елиминира Горанов и сложи точка на спора с второ попадение.

Победата на Лудогорец увеличи преднината им на върха на 5 точки пред ЦСКА. "Орлите" вече имат 59, докато "армейците" са с 54. Левски пък остава трети с 51.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови