Лудогорец прегази Валур, продължава в Лига Европа

OFFNews 01 август 2019 в 23:57 1219 0

Снимка ludogorets.com

Шампионът Лудогорец не допусна изненада и без проблеми победи исландския Валур с 4:0 на реванша в Разград и с общ резултат 5:1 се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Там „орлите“ ще срещнат уелския Дъ Ню Сейнтс, който бе елиминиран в квалификациите на Шампионската лига от датския ФК Копенхаген. Първият мач е другата седмица в Разград.

Резултатът беше открит още в 6-ата минута, когато Кешерю изведе добре Жоржиньо отдясно, той подаде остра топка към Битон. Израелецът би, топката рикошира в Хедлунд и влезе в мрежата на Ханес Халдорсон.

Вторият гол падна в 24-ата минута. Тогава домакините направиха многоходова атака. Битон и Чибота разиграха, конгоанецът центрира с левия крак към Икоко. Юношата на ПСЖ избяга от опеката на защитата и с глава вкара за 2:0.

Домакините пропуснаха много преди 82-ата минута, когато влезлият като резерва Якуб Шверчок засече подаване на Жоржиньо и не остави шансове на Халдорсон – 3:0. Само минута по-късно полякът оформи крайното 4:0 след асистенция на Недялков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови