Лудогорец разгроми Левски и получи титлата

OFFNews 08 юли 2020 в 21:15 3421 2

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Лудогорец отпразнува спечелването на деветата поредна титла на България с категоричен домакински успех с 3:0 над Левски в двубой от 30-ия кръг на Първа лига.

Срещата на стадион "Хювефарма Арена" в Разград не започна в особено високо темпо. Домакините имаха по-голям контрол над топката и се задоволяваха с това да я разиграват предимно в центъра на терена.

Така се стигна до 24-тата минута, когато Вандерсон направи пробив по лявото крило. Той комбинира с Каули Оливейра, навлезе в наказателното поле на Левски и бе спънат от Мартин Райнов, а съдията Николай Йорданов даде дузпа.

Зад топката застана Козмин Моци, който с плътен шут в долния ляв ъгъл на вратата на Георги Георгиев вкара за 1:0.
В 65-ата минута Мавис Чибота бе изпуснат от централните бранители на "сините" и покачи на 2:0, изведен очи в очи с вратаря Георгиев.

Десет минути по-късно резервата Дан Битон покачи на 3:0. Малко преди последния съдийски сигнал страстите на терена се разгорещиха след спор между Стефан Баджи и Иван Горанов, което едва не доведе до сбиване между футболистите на двата отбора. В крайна сметка ситуацията бе овладяна от съдията Николай Йорданов с жълти картони за двамата играчи.

Двубоят бе изгледан от собствениците на Лудогорец Кирил и Георги Домусчиеви, които бяха на трибуните на "Хювефарма Арена". Сред зрителите на мача бе и собственикът на Левски Наско Сираков, който обаче напусна спортното съоръжение в 85-ата минута.

Загубата в Разград намали шансовете на Левски за втората позиция в крайното класиране. "Сините" остават на втора позиция с 53 точки, но конкурентите им Славия (52), ЦСКА (53) и Локомотив Пловдив (50) играят по-късно днес и утре и могат да ги изместят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

2

tough

09.07 2020 в 10:08

Тия па освен 90% от футболистите, и стадиона им ми е трудно да произнеса.

3900

1

минувач

09.07 2020 в 05:46

Вандерсон, Каули Оливейра, Козмин Моци, Мавис Чибота, Дан Битон и други лудогорски българи взеха заслужена футболна победа.