Лудогорец се отдалечи на върха след зрелище в Разград

OFFNews 23 ноември 2019 в 19:28 1909 0

Шампионът Лудогорец укрепи лидерската си позиция в Първа лига, след като победи с 2:1 Локомотив Пловдив в дербито на върха от 17-ия кръг в Разград.

С успеха разградчани събраха 45 точки и вече водят с 9 пред втория Локо. Авансът им пред третия - Левски, който е с мач по-малко, е 10, а пред четвъртия ЦСКА - 11.

Гостите от Пловдив първи стигнаха до гол в 12-ата минута. Ожболт пое топката по дясното крило и влезе по посока на наказателното поле, където намери Илиев.

Ударът на капитана бе блокиран, но кълбото отново стигна до нападателя, който с техничен удар откри. Само минута по-късно Локомотив можеше да стигне до втори гол, но Карагерен пропусна от отлична позиция в наказателното поле.

Лудогорец обаче успя да реагира бързо на първоначалното превъзходство на гостите и в 15-ата минута резултатът бе изравнен. Марселиньо получи топката на границата на наказателното поле и с техничен удар не остави шансове на Луков.

В 31-ата минута Лудогорец стигна до пълен обрат. Груба грешка на Томашевич, който подари топката на Кешерю, остави румънеца сам срещу Луков. Нападателят задържа кълбото и намери Джоди Лукоки, който на празна врата вкара за 2:1.

До края на мача и двата отбора имаха шанс да отбележат, но резултата се запази и така Лудогорец записа 10-а поредна победа и общо 22-и мач без поражение, с което се отдалечи на върха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови