Лудогорец се отпуши и стигна до трудна победа над Ботев Враца

OFFNews 03 март 2019 в 16:54 1120 0

Лудогорец прекрати сушата и стигна до първа победа от началото на пролетния полусезон, след като се наложи над Ботев Враца с 2:0 в среща от 24-ия кръг на Първа лига.

Въпреки успеха, футболистите на треньора Антони Здравков видимо не показаха привлекателна игра, макар че решиха мача в своя полза още през първото полувреме, благодарение на Козмин Моци и Клаудиу Кешерю.

В 33-ата минута Марселиньо центрира в наказателното поле отдясно и качи топката на главата на румънския защитник, който я изпрати с прецизен удар във вратата на Красимир Костов.

Пет минути по-късно се разписа и Кешерю, който вкара гол от далечно разстояние и изравни Станислав Костов от Левски на върха в класирането при реализаторите със 17-ия си гол от началото на сезона.

Така Лудогорец възстанови преднината си от 5 точки на върха пред ЦСКА и на 8 от Левски, който по-късно ще се изправи срещу Славия.

Загубата остави Ботев Враца на десето място в класирането на Първа лига с актив от 27 точки, пет повече от Витоша Бистрица и две по-малко от Локомотив Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови