Лудогорец си го върна тъпкано на Ференцварош с три шамара насред Будапеща

OFFNews 03 октомври 2019 в 22:31 2670 0

Снимка ludogorets.com

Лудогорец продължава да респектира в Лига Европа! Разградчани успяха с 10 души да постигнат победа над Ференцварош с 3:0 на стадион "Групама Арена" в Будапеща в среща от Група Н на надпреварата.

По този начин "зелените" си го върнаха на унгарците за отпадането в квалификациите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига през лятото.

Джоди Лукоки вкара още в 37-ата секунда, а в 39-ата минута след невероятен гол от фаул Рафаел Форстър удвои преднината за "зелените". Шоуто на бразилския защитник продължи, като той сложи и точка на спора в 64-ата, когато за втори път опъна мрежата зад Дивуж.

След този мач от Лига Европа "орлите" са лидери в своята Група Н с актив от 6 спечелени точки и са все по-близо до класиране в директните елиминации.

Първият успех на български клуб при гостуване на унгарци пък е още по-запомнящ се, след като "орлите" играха цяло второ полувреме с човек по-малко заради червения картон на Драгош Григоре още в 44-ата.

Лошата новина за Лудогорец е, че две от звездите на тима - Лукоки и Сисиньо се контузиха и бяха принудително заменени. Това по всяка вероятност означава, че те няма да са на линия за дербито с Левски в неделя.

Ференцварош: Денес Дибуш, Марсел Хейстер, Абрахам Фримпонг, Миха Блазич, Исаел, Игор Каратин, Олександър Зубков (80 - Роланд Варга), Герго Ловренчич, Токмак Нгуен, Давид Сийгър (73 - Николай Сигневич), Франк Боли (73 - Михал Шкварка)

Лудогорец: Пламен Илиев, Антон Недялков, Драгош Григоре, Сисиньо (69 - Джордан Икоко), Рафаел Форстър, Абел Анисе, Марселиньо (46 - Козмин Моци), Стефан Баджи, Вандерсон, Джоди Лукоки (57 - Яцек Горалски), Клаудио Кешерю

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови