Лудогорец върви уверено към дубъл

OFFNews 18 април 2017 в 20:47 1907 0

Шампионът и лидер в класирането Лудогорец уверено върви към спечелването на златен дубъл през сезона. Тази вечер "орлите" разгромиха с 4:0 третодивизионния Литекс Ловеч в Разград в първи мач от полуфиналите на турнира за Купата на България и в голяма степен предрешиха изхода от сблъсъка. Утре, 19 април, ще се изиграе и другия първи полуфинален мач между Ботев Пловдив и Верея.

Всичко в този неравен мач се реши през първото полувреме, като до края домакините направиха куп пропуски и пропуснаха да спечелят с по-голям резултат.

Лудогорец откри още във втората минута чрез Върджил Мисиджан. Кишада отне топката в средата на терена и подаде към Жоао Паоло. Той от своя страна изведе отлично холандеца, който останал очи в очи с Вълков майсторски копна топката над плонжиралия страж.

Литекс отвърна, като показа зъби, но това сякаш още повече разяри домакините, които натиснаха. Натискът даде резултат в 26-ата минута, когато Кампаняро стреля от границата на наказателното поле, топката се отклони от тялото на Петко Ганев и спря в мрежата на Литекс - 2:0 за Лудогорец.

При следващата атака на разградчани, дошла в 29-ата минута, младият Василев се пребори с двама футболисти на гостите, напредна и стреля по земя от 22-23 метра за 3:0.

Крайното 4:0 оформи Жуниор Кишада, вкарал с премерен удар от границата на наказателното поле в 34-ата минута.
Така Лудогорец си осигури комфортен аванс и чака спокойно реванша в Ловеч.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛИТЕКС 4:0

1:0 Върджил Мисиджан 2
2:0 Густаво Кампаняро 26
3:0 Александър Василев 29
4:0 Жуниор Кишада 34

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови