Лудогорец взема новия Меси

Треньорите на ФК Конкордия изкараха стаж в академията на шампионите

OFFNews 08 февруари 2018 в 11:06 9681 0

Спортно-техническото ръководство на ФК Конкордия изкара стаж в Лудогорец

Лудогорец отново показа защо е най-успешният клуб в България през последните години.

Клубът от Разград направи страхотен жест към ФК Конкордия (София), чиято дейност е насочена изцяло към подкрепа на личностното развитие и социалната интеграция чрез спорт на деца от уязвими общности.

Треньорите на софийския тим Ивайло Стоименов и Методи Здравков, както членът на УС на клуба и мениджър организационно развитие Петър Крумов имаха невероятната възможност да изкарат стаж в уникалната футболна Академия на българския шампион, където бяха изключително любезно посрещнати от всички служители и се запознаха с методите на работа в школата на лидера в Първа лига.

Отделно един от най-талантливите играчи на ФК Конкордия изкара успешен пробен период в детско-юношеската школа на „орлите“. След като бе наблюдаван от голяма част от треньорите на Лудогорец, директора на ДЮШ Яков Папарков и главния селекционер Валентин Станчев, младият футболист получи покана да стане част от детските формации на отбора от Разград.

Според специалисти, наблюдавали младия талант, той има сходни качества като звездата на световния футбол Лионел Меси.

Ръководството на „орлите“ направи страхотна изненада на гостите си, като им подари екип за официални мачове. В замяна домакините бяха зарадвани с естетични декоративни свещи от ателие „Конкордия“, изработени от млади хора от уязвими групи, за които това често е първото работно място.

Футболен клуб „КОНКОРДИЯ“ направи поредната голяма крачка в развитието на детско-юношеската си школа.

Същевременно от няколко дни тече усърдна работа по подобряване на тревната настилка на стадион „Атанас Михайлов“ в кв. „Орландовци“, където тренират младите отбори на ФК Конкордия.

С цел по-гладко протичане на тренировъчния процес и създаване на още по-добри условия на футболистите, в момента се запълват неравностите по игрището с предоставена безвъзмездно пръст от строителна фирма „Булстрой Груп ЕООД“ , а съвсем скоро ще бъде осигурен и валяк, благодарение на който теренът ще бъде изравнен.

От няколко години насам ФК „КОНКОРДИЯ“ използва, почиства и поддържа стадион „Атанас Михайлов“, който се стопанисва от Гробищен парк към община „Сердика“. Клубът използва напълно безплатно терена, а единственото условие е да не се събират такси, което напълно съвпада с философията и разбиранията на ФК „КОНКОРДИЯ“. Игрището е напълно достъпно за ползване и от общността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови