Лудогорец загуби в Унгария и се прости с Шампионската лига

OFFNEWS 01 август 2018 в 22:46 2273 0

Мечтата на Лудогорец за участие в групите на Шампионската лига се изпариха след загубата на разградчани от унгарския МОЛ Види с 0:1 на реванша на "Панчо Арена". В първия мач в Разград двата тима завършиха 0:0. За разлика от двубоя в България, този път Лудогорец игра слабо, а в 40-ата минута австрийският рефер Мануел Шютенгрубер изгони Върджил Мисиджан за втори жълт картон.

С десет души на терена Лудогорец допусна гол в края на полувремето, когато Анел Хаджич се възползва от центриране в наказателното поле на "орлите" и вкара за 1:0 отблизо, а защитникът Козмин Моци не успя да изчисти от голлинията. Главният мениджър на Лудогорец Пауло Аутуори пробва да раздвижи атаката на "орлите" като пусна в игра офанзивни футболисти.

В 83-ата минута тимът от Разград можеше да изравни, след като удар от фаул на влезлият като резерва Жоао Пауло срещна гредата. Така Лудогорец отпадна от надпреварата за Шампионската лига, но продължава във втория по сила европейски клубен турнир.

Българският тим играе в третия квалификационен кръг на Лига Европа, където очаква победителя от двойката Зрински (Босна и Херцеговина) - Валета (Малта) . Реваншът между двата отбора е утре, а първата среща завърши 1:1 в Мостар. Съперник на МОЛ Види в третия предварителен кръг на Шампионската лига пък ще бъде шведския Малмьо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови