Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Лука Модрич е новият номер 1 в света, Меси и Роналдо не присъстваха на церемонията

OFFNews 24 септември 2018 в 23:00 8263 1

Халфът на Реал Мадрид и хърватския национален отбор Лука Модрич беше избран за Най-добър футболист на ФИФА за годината. Футболистът спечели в конкуренцията на Кристиано Роналдо и Мохамед Салах.

33-годишният халф сложи край на продължилата цяло десетилетие доминация на португалеца и Лионел Меси. Роналдо и суперзвездата на Барселона не присъстваха на церемонията в Лондон, въпреки че двамата за поредна година бяха част от Идеалния отбор.

Стражът на Реал Мадрид и белгийския национален отбор Тибо Куртоа грабна приза за най-добър вратар. Това е второ признание за него през тази година, след като получи и Златната ръкавица за номер 1 на своя пост по време на Мондиал 2018.

На Световното първенство в Русия той завоюва бронзов медал с тима на "червените дяволи". Негови конкуренти бяха световният шампион с Франция и играч на Тотнъм Юго Лорис и вратарят на Дания и Лестър Каспер Шмайхел.

Селекционерът на световния шампион Франция Дидие Дешан напълно очаквано беше избран за Най-добър треньор. Той успя да изведе "петлите" до тяхната втора световна титла в историята, като това се оказа ключово за спечелването му на този приз. Другите двама номинирани бяха Зинедин Зидан и селекционера на Хърватия Златко Далич.

Египетската звезда на Ливърпул Мохамед Салах получи приза "Ференц Пушкаш" за най-красив гол през изминалия сезон. Той спечели в конкуренцията на сочените за фаворити Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Лионел Меси, както и Бенджамен Павар, Денис Черишев, Рикардо Куарешма, Лазарос Христодулопулос, Райли МакГрий и Джорджан де Араскаета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews