ММС одобри идеята за инвестиционни намерения за нов стадион на ЦСКА

OFFNews 28 август 2019 в 18:28 1900 0

Все по-реална става перспективата за изграждане на нов стадион на мястото на "Българска армия" в Борисовата градина, става ясно от съобщение на Министерството на младежта и спорта до медиите. По-рано през деня от ЦСКА чрез официалния си сайт съобщиха за предстоящите разговори, които идват като следствие на думите на кмета на София Йорданка Фандъкова, че от общината никога не са спирали реализацията на проекта.

Ето какво написаха от ММС:

Днес беше проведена среща между Гриша Ганчев, Юлиян Инджов - собственици на ПФК ЦСКА-София ЕАД, изпълнителния директор на клуба Пламен Марков и екип на ММС воден от министър Красен Кралев.

На срещата ръководството на ПФК ЦСКА-София ЕАД представи писмо за инвестиционни намерения, в което предлагат създаване на смесено търговско дружество, в което да бъде апортирана спортната инфраструктура в лицето на стадион “Българска армия” и тренировъчен комплекс “Панчарево”.

Ръководството на футболния клуб се ангажира да представи еквивалента на стойността на апортирания имот в парични средства, с които да бъде изградено съоръжението. ММС одобрява идеята на ръководството на ПФК ЦСКА-София ЕАД. Утре предстои среща с главния архитект на град София Здравко Здравков за уточняване на техническите процедури по реконструкция на съоръжението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови