МВнР с подробности около убийството на българския фен в Солун

OFFNews 06 януари 2020 в 12:03 2212 0

От Министерството на външните работи излязоха с официално съобщение и подробности за убийството на българския фен в Солун.

Инцидентът е станал ден след дербито между гръцките Арис и ПАОК. 28-годишният българин е бил блъснат с кола, докато се опитвал да избяга от ултраси на ПАОК.

Ето какво съобщават от МВнР:

"При сбиване между футболни фенове в Солун е загинал един български гражданин, а двама други са били ранени. Група от 9 българи е присъствала на футболна среща между двата солунски клуба Арис и ПАОК на 4 януари 2020 година.

На 5 януари 2020 г. около 16:00 часа българските граждани са се готвели за отпътуване, когато са били нападнати от около 20 души, привърженици на ПАОК.

При инцидента един от българските фенове получава удар в главата, след което е блъснат от движещ се автомобил. Въпреки усилията на лекарите в местната болница той е починал. Полицията е установила превозното средство, а водачът му се издирва.

Други двама българи от групата са получили наранявания, приети са в болница в Солун, а в последствие са изписани. Останалите българи са невредими. Всички те са дали свидетелски показания пред полицията.

Генералното ни консулство в Солун е във връзка със засегнатите български граждани, с медицинските и полицейските служби в града.

Гръцката полиция разполага с информация за извършеното нападение и ПТП и работи по задържане на извършителите.

Тезата на местните власти е, че се касае за непредизвикано нападение срещу българските граждани. Към тях няма повдигнати обвинения".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови