Мачът на Лудогорец в Милано под въпрос заради коронавируса

OFFNews 23 февруари 2020 в 10:13 3856 0

Вълната от случаи на болни от коронавирус в Италия, при която вече има двама починали, а заболелите са над 70, се отрази и на футбола. 

Наложените от правителството ограничения над областите Ломбардия, където са 2/3 от случаите, и Венето. доведоха до това, че спортният министър Винченцо Спадафора обяви вчера, че от съображения за сигурност предвидените за днес мачове Аталанта - Сасуоло, Верона - Каляри и Интер - Сампдория няма да се проведат.

Така от програмата остават три срещи. Това са Дженоа - Лацио, Торино - Парма и Рома - Лече. Епидемията обзе Апенините и по-точно областите Ломбардия и Венето. В събота бяха отменени десетки мачове на аматьорско, юношеско и полупрофесионално ниво.

Поради същата причина малко преди неговото начало беше отложен и мачът между Асколи и Кремонезе от 25-ия кръг на Серия “Б”, като същото се случи и с двубоя Пиаченца - Самбенедедзе от Серия “Ц”.

В четвъртък шампионът Лудогорец трябва да играе в главния град на Ломбардия Милано мач реванш от 1/16-финалите на Лига Европа срещу местния Интер. Все още не е ясно каква ще е съдбата на двубоя. В първата среща в Разград "нерадзурите" взеха аванс с два чисти гола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови