Мадуро направи изявление за коронавируса по анцуг на Барселона

OFFNews 23 март 2020 в 16:40 2934 0

Президентът на Венецуела Николас Мадуро направи телевизионно изявление към народа по повод пандемията от коронавирус. В страната вече са починали 77 души от заразата, а броят им расте.

Това налага да се вземат още по-сериозни карантинни мерки. Любопитното е, че Мадуро се появи по телевизията с горнище на анцуг с емблемата на испанския футболен гранд Барселона, на когото явно симпатизира.

Това съвпадна с първия случай на заразен в структурите на каталунския клуб. Това е главният скаут за Южна Америка, който е поставен под карантина в Бразилия.

Междувременно лекарят на руския Арсенал Тула Александър Резепов, където играе българският национал Георги Костадинов, алармира, че мащабите на болестта са силно подценени в официалните статистики.

"Официалните данни за коронавирус в Русия, а и не само, трябва да бъдат умножени поне по 100. Не е сериозно да се успокояваме с приказки от рода на "Русия е преживяла толкова много, ще преживее и това". Светът ще оцелее със сигурност, но единственият въпрос, който трябва да си задавате е - със или без вас", съветва Резепов.

"Не забравяйте за векторите на болестта, които все още не са тествани - те не са включени в статистиката", предупреждава лекарят на Арсенал Тула.

В момента в Русия са регистрирани 438 случая на коронавирусна инфекция, 17 пациенти вече са се възстановили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови