Малко коте стана талисман на "лъвовете"

OFFNews 05 октомври 2017 в 14:49 2033 0

Националите по футбол се сдобиха с нов талисман в навечерието на големия мач с Франция от програмата на световните квалификации, който ще се играе на 7 октомври, събота, от 21:45 часа на Национален стадион "Васил Левски".

Това е малко коте, което се появи в базата им в Бояна и грижите за него бяха поети от нашия щаб, става ясно от снимка във Фейсбук групата на "лъвовете". На кадъра се вижда как селекционерът Петър Хубчев и помощникът му Жоро Донков се радват на слънцето, докато новият талисман се храни лакомо.

Междувременно Столичната дирекция на вътрешните работи обяви, че предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка среща. Припомняме, че вчера се появи информация за готвено организирано прекратяване на двубоя с цел нанасяне на материални щети на БФС.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или да се вземе от касите на стадиона.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри). Тъй като според метеорологичната прогноза се очакват валежи, препоръчително е зрителите да се снабдят с дъждобрани.

Организаторът на спортната среща е осигурил кетъринг, поради което е забранено внасянето на храни и напитки на стадиона. Предвидено е превозните средства на масовия градски транспорт да се движат по маршрутите около Националния стадион "Васил Левски" с удължено работно време. Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата.

В действията си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост. За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 20.00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови