Манчестър Юнайтед громи с 5:0 в Австрия, всички резултати от първите 1/8-финали в Лига Европа

OFFNews 13 март 2020 в 07:29 1434 0

В четвъртък вечерта се изиграха и първите 1/8-финални срещи в турнира Лига Европа. В най-резултатния мач английският гранд Манчестър Юнайтед победи като гост австрийския ЛАСК в Линц с 5:0.

Двубоят се игра в Австрия при закрити врати заради епидемията от коронавирус в Европа. Новото попълнение на “червените дяволи” Одион Игало откри головата фиеста за Юнайтед, отбелязвайки красив гол с левия крак в 28-ата минута.

Асистенцията за гола бе дело на Бруно Фернандеш. Игало пък подаде на Даниел Джеймс за втория гол в срещата в 58-ата минута. Хуан Мата доказа класата си с трети гол за Юнайтед в срещата в 82-ата минута след прецизен пас на Фред.

Мейсън Грийнууд покачи на 4:0 в продължението на мача, а Андреас Перейра оформи крайното 5:0 секунди преди последния съдийски сигнал с изстрел от близо 35 метра.

Така Манчестър Юнайтед може да се счита за сигурен участник в 1/4 финалите на втория по сила европейски турнир. Реваншът ще се играе на 19 март на “Олд Трафорд”.


Другите резултати: Айнтрахт Франкфурт – Базел 0:3, Истанбул Башакшехир – Копенхаген 1:0, Олимпиакос – Уулвърхемптън 1:1, Глазгоу Рейнджърс – Байер (Леверкузен) 1:3 и Валфсбург – Шахтьор (Донецк) 1:2.

Срещите Интер - Хетафе и Севиля - Рома бяха отложени заради епидемията от коронавирус.

Реваншите от осминафиналите в Шампионска лига Манчестър Сити - Реал Мадрид и Ювентус - Олимпик Лион също бяха отложени за неопределено време, съобщиха от УЕФА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови