Манчестър Юнайтед и Ливърпул имат сметки за разчистване

OFFNews 24 февруари 2019 в 12:21 1393 0

Манчестър Юнайтед приема на "Олд Трафорд" големия си съперник Ливърпул в най-популярното английско дерби днес от 16:05. Феновете по целия свят тръпнат в очакване дали "Червените дяволи" ще вземат реванш за загубата по-рано през сезона, която се оказа фатална за тогавашния им мениджър Жозе Моуриньо. И двата отбора са в страхотна форма и ще гонят победата на всяка цена, защото в противен случай ще се отдалечат от целите си. Манчестър Юнайтед води битка за четвъртото място като в момента се намира именно на него с 51 точки, но преследвачите Арсенал и Челси имат една по-малко. Ливърпул пък е замесен в борбата за титлата като дели върха с Манчестър Сити с 65 точки, но са втори поради по-лошата си голова разлика.

От назначението на Оле Гунар Солскяер като временен наставник на Юнайтед, отборът не познава вкуса на поражението като записа 8 победи и 1 равенство. Ливърпул от друга страна не е губил в пет поредни срещи, но определено се забелязват колебания в играта на възпитаниците на Юрген Клоп. Ако "мърсисайдци" стигнат до трите точки ще запишат първи дубъл над съперника си от сезон 2008-09.

Солскяер има няколко ребуса за решаване, които са свързани със състоянието на Джеси Лингард и Антони Марсиал, за които до последно не се знае дали ще започнат като титуляри. В случай, че не са готови за игра, норвежецът може би ще заложи на същата стартова единайсеторка както срещу Челси в срещата от ФА Къп. Антонио Валенсия, Матео Дармиан и Маркос Рохо пропускат срещата със сигурност, а не се знае дали Лукаку ще започне от първата минута. Последната въпросителна е около централната двойка бранители и по-специално кой ще бъде партньор на Виктор Линдельоф в сърцето на отбраната. Крис Смолинг игра много силно срещу Челси, но Ерик Байи е по-бърз от англичанина и ще се противопостави по-добре на скоростта на Салах и Мане.

Клоп също има проблеми за решаване. Той отново няма да разчита на услугите на Деян Ловрен, Джо Гомес и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Добрите новини за него са, че все пак Вирджил ван Дайк ще се завърне сред титулярите, след като пропусна мача с Байерн Мюнхен през седмицата заради наказание, което пък ще позволи на Фабиньо да заеме позицията си в средата на терена. Свежест може да внесе и Джеймс Милнър, който влезе като резерва срещу Байерн. Гостите ще трябва бързо да забравят разочароващото равенство през седмицата и да се настроят на вълна Премиършип, ако искат да останат в борбата за титлата, която им убягва вече почти три десетилетия.

Предполагаеми състави:

Манчестър Юнайтед (4-3-1-2): Де Хеа; Йънг, Смолинг, Линдельоф, Шоу; Погба, Матич, Ерера; Мата, Рашфорд, Лукаку

Ливърпул(4-3-3): Алисон; Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън; Вайналдум, Фабиньо, Милнър; Салах, Фирмино, Мане

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови