Манчестър Юнайтед напомни за величието си

OFFNews 07 декември 2019 в 21:49 2388 0

Славна победа над градския съперник записа Манчестър Юнайтед и стопли сърцата на феновете си. Момчетата на мениджъра Оле Гунар Солскяер триумфираха над шампиона Манчестър Сити с 2:1 като гост на "Етихад" в двубой от 16-ия кръг и шокираха специалистите на фона на повече от колебливото си представяне от началото на сезона.

"Гражданите" започнаха по-силно, но нямаха късмет пред гола. В 20-ата минута Маркъс Рашфорд беше съборен от Бернардо Силва в наказателното поле. След намесата на ВАР беше отсъдена дузпа, реализирана именно от Рашфорд. В 29-ата Антони Марсиал направи 2:0 и така Юнайтед стана първият отбор след Ливърпул от ноември 2015 година, който повежда с два чисти гола на Сити като гост след 30 минути игра.

"Гражданите" владееха инициативата през по-голямата част от второто полувреме, но стигнаха до намаляване на резултата едва пет минути преди края. След центриране от ъглов удар Николас Отаменди засече топката и върна интригата. Попадението вдъхнови “гражданите” и те се хвърлиха в атаки, но не стигнаха до изравняване.

В друг мач от кръга днес легендата на Евертън Дънкан Фъргюсън направи успешен дебют начело на “карамелите” след победа над Челси с 3:1 у дома. Тимът от Ливърпул се намираше в много слаба серия в последно време и попадна в зоната на изпадащите, което доведе до уволнението на мениджъра Марко Силва, а временно треньорският пост бе поет от Фъргюсън.

Промяната в играчите на Евертън веднага си пролича в мача на “Гудисън Парк”, като те бяха пределно мотивирани да се върнат на победния път и започнаха отлично, като още в петата минута Ричарлисон откри резултата след добро центриране отдясно на Джибрил Сидибе.

Домакините се защитаваха умело и бяха опасни на контраатака, като пропуснаха няколко възможности да вкарат втори гол през първото полувреме, но успяха да го сторят малко след почивката чрез Доминик Калвърт-Люин.

“Сините” не се предадоха и бързо върнаха един гол след точен изстрел от далечно разстояние на Матео Ковачич, след което натиснаха в търсене на обрат. “Карамелите” обаче издържаха и си подпечатаха трите точки в 84-та минута, когато отново Калвърт-Люин бе най-съобразителен в наказателното поле и промуши топката между краката на Кепа за крайното 3:1.

По този начин Евертън записа ценен успех и се изкачи до 14-то място в класирането със 17 точки, докато Челси остава на четвъртата позиция с актив от 29 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови