Манчестър Юнайтед обяви трансфера на Хари Магуайър

OFFNews 05 август 2019 в 16:10 2148 0

Манчестър Юнайтед обяви официално привличането на Хари Магуайър от Лестър, превръщайки го в най-скъпият защитник в света (80 млн. паунда или 87 милиона евро).

Английският национал подписа договор за шест години с опцията за удължаване с още една. Той беше най-голямата цел на "червените дяволи" през този трансферен прозорец.

"Доволен съм, че подписах с този голям отбор. Наслаждавах се на престоя си в Лестър и искам да благодаря на всички в клуба, на фантастичните фенове за подкрепата през последните два сезона. Когато Манчестър Юнайтед се интересува от теб винаги е невероятна възможност.

От разговорите ми с мениджъра Оле Гунар Солскяер останах развълнуван от визията за развитие на отбора. Ясно се вижда, че градим отбор, способен да печели трофеи. Нямам търпение да се срещна с новите си съотборници и сезонът да започне", заяви Магуайър, цитиран от официалния сайт на клуба.

"Хари е един от най-добрите централни защитници в света. Той чете чудесно играта и има силно присъствие на терена.

Умее да остава спокоен и е хладнокръвен с топка в крака. Смятам, че ще се впише чудесно в този отбор както с играта си на терена, така и с поведението си извън него", добави от своя страна Солскяер.

Очаква се Хари Магуайър да дебютира още в първи мач за сезона срещу Челси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови