Манчестър Сити обърна Реал в Мадрид, слаб Ювентус отстъпи срещу Лион

OFFNews 27 февруари 2020 в 08:16 1558 0

Отборът на Манчестър Сити постигна обрат срещу Реал Мадрид и спечели гостуването на "Сантяго Бернабеу" с 2:1 в първия мач от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Домакините поведоха след попадение на Иско (60), но голове на Габриел Жезус (78) и Кевин де Бройне (83-дузпа) направиха реванша на англичаните по-лесен. В 87-ата минута капитанът на Реал Серхио Рамос, получи директен червен картон и ще пропусне реванша на "Етихад".

"Загубихме концентрация в последните десет минути и платихме за това", коментира треньорът на Реал Зинедин Зидан, който има за задача да вдигне отбора за неделното дерби с Барселона, което отново ще се проведе на "Сантяго Бернабеу".

В другия мач от вечерта Лион постигна победа с 1:0 у дома над Ювентус. Французите изиграха добро първо полувреме, когато вкараха и единствени гол – Люка Тусар се разписа в 31-ата минута.

След почивката италианците доминираха, но направи много пропуски пред вратата на Антони Лопеш, а попадение на Пауло Дибала бе отменено заради засада. Победата е първа за Лион над Ювентус в историята.

"През първото полувреме закъснявахме за всяка топка. Нещо не беше наред с нас, чувствах го още преди първия съдийски сигнал. Сега трябва да поработим здраво, за да изглеждаме различно в реванша", каза защитникът на Ювентус Леонардо Бонучи. Реваншът с Лион е на 17 март на "Ювентус Стейдиъм".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови