Манчестър Сити спечели "Къмюнити шийлд" след дузпи

Благой Бориславов 04 август 2019 в 19:25 1709 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити спечели първия си трофея за сезона. "Гражданите" победиха Ливърпул на финала за "Къмюнити шийлд" след изпълнение на дузпи. В редовното време на "Уембли" двата тима не излъчиха победител, като срещата завърши 1:1 с голове на Рахим Стърлинг (12) за Сити и на Жоел Матип (77) за мърсисайдци. При дузпите играчите на Джосеп Гуардиола показаха по-здрави нерви и с 5:4 точни удара стигнаха до победата.

Първата ситуация в мача бе за Ливърпул, като в 8-ата минута опасен удар на Мохамед Салах бе спасен от Клаудио Браво. Само четири минути по-късно обаче Сити откри резултата. Зинченко получи отляво, подаде към Давид Силва, а той продължи към Рахим Стърлинг, който отблизо промуши топката под плонжа на Алисон, който не се намеси по най-добрия начин.

След това Манчестър Сити имаше още една възможност в 17-ата минута, но този път ударът на Стърлинг бе отразен от Алисон.

Второто полувреме предложи доста повече вълнения. Още в 48-ата минута Стърлинг бе изведен на голова позиция, но нацели гредата.

След това обаче Ливърпул взе инициативата и зареди атака след атака. В 57-ата минута Върджил ван Дайк стреля към вратата, топката се отби от напречната греда и тупна на голлинията. Две минути след това и Мохамед Салах нацели греда.

В 61-ата минута пък Стърлинг пропусна прекрасен шанс да вкара втори гол за Ман Сити, но останал очи в очи с Алисон се засуети и буквално му подари топката, без дори да отправи удар.

Мърсисайдци обаче засилваха натиска и в 77-ата минута падна и изравнителният гол. При едно центриране от фаул топката стигна до Ван Дайк, който я насочи успоредно на голлинията към Жоел Матип и той с глава бе точен за 1:1.

До края червените опитаха да потърсят и победен гол, но Салах направи няколко пропуска, най-фрапантен от които бе в 90-ата минута, когато първо негов удар по земя бе спасен от вратаря, а при добавката египтянинът стреля с глава към опразнената врата, но Кайл Уокър притича и изби пред голлинията.

Така победителят трябваше да бъде определен с дузпи. Там играчите на Манчестър Сити бяха безгрешни и отбелязаха и при петте си опита от бялата точка. Жоржиньо Вайналдум обаче се оказа грешникът за Ливърпул, като пропусна втората дузпа за своя тим и така с 5:4 "Гражданите" се поздравиха с победата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови