Манчестър Сити защити титлата в Англия

OFFNews 12 май 2019 в 19:03 2464 0

Отборът на Манчестър Сити защити титлата в Англия, след като разгроми Брайтън като гост с 4:1 в двубой от последния 38-и кръг на Премиър лийг. Така "гражданите" станаха първия тим от 10 години насам, който дублира успеха си. В крайното класиране Сити завърши на върха с 98 точки, а втори остана Ливърпул с 97.

В паралелния мач на "Анфийлд" между Ливърпул и Уулвърхамптън се стигна до очакван успех с 2:0 за "мърсисайдци", но това не стигна в битката за титлата.
Двубоят на Сити срещу Брайтън имаше и своя драматичен момент, след като Глен Мъри откри за домакините в 27-ата минута. Сити

обаче направи светкавичен обрат само минута по-късно. Решителните попадения бяха дело на Кун Агуеро, Аймерик Лапорт, Риад Марез и Илкай Гюндоган. След последния съдийски сигнал беше време за парти, по време на което Сити отпразнува шумно на "Амекс Стейдиъм" своята втора поредна шампионска титла.

Утехата за Ливърпул е, че може да триумфира в Шампионската лига, след като достигна до финала в Мадрид, където съперник ще му бъде Тотнъм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови