"Марка": Как въобще Стоичков беше пратен за почетен консул?

OFFNews 16 октомври 2017 в 10:16 3432 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков беше яростно атакуван от страниците на мадридското спортно издание “Марка“.

В свой коментар вестникът напада Камата заради подкрепата му за референдума за независимост на Каталуния и обидите към семейството на вицепремиера Сорая Саенс де Сантамария.

Изданието приема с облекчение факта, че Стоичков вече няма да бъде почетен консул на България в Барселона изразява учудване, че такъв човек въобще може да бъде назначен на дипломатическа длъжност. През миналата седмица той беше снет от длъжността заради острите си думи и му бяха отнети редица привилегии.

На практика Стоичков не е изпълнявал никаква дипломатическа дейност, тъй като живее и работи в САЩ. От бурните му реакции покрай отстраняването стана ясно, че то си мислел, че мандатът му е изтекъл.

Ето какво написа "Марка" за Камата:

“Почетният консул трябва да има ДНК, според което да пие чай с ръкавици. От такъв дипломат трябва да се чуват благи думи, а не кавги. Цяло чудо е, че Стоичков въобще беше консул на България в Испания заради своя заядлив речник и думи, които винаги са били извън приетите в протокола.

Той сякаш изпълняваше ролята си по ботуши и разрошена коса. През миналата седмица беше спрян в името на дипломацията, костюмите и лачените обувки. Стоичков няма как да пасне в профила на почетния консул никога“, пише "Марка".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови