Медиите на Острова величаят Ливърпул

OFFNews 08 май 2019 в 12:17 1368 0

Сензационната победа на Ливърпул с 4:0 срещу Барселона в реванша от полуфиналите на Шампионската лига и елиминирането на каталунците с общ резултат 4:3 беше широко отразена в английските медии. Подвигът на футболистите на Юрген Клоп беше описан като "Чудото на Анфийлд".

"Случилото се е като извадка от страниците на чиста фантастика", пише "Индипендънт" на първата си страница, докато "Гардиън" започва с "Извънземно".

Не липсват сравнения с "Чудото от Истанбул" през 2005-а година, когато на финала на Шампионската лига Ливърпул преодоля изоставане от три чисти гола срещу Милан след почивката и вдигна петата си европейска титла.

"Това е заветът на Ливърпул: да изтръгне от теб всичко, което знаеш за футбола и футболистите. Да те пренесе физически и психически на място, на което не си и подозирал, че ще бъдеш", пише главният редактор на спортния отдел на "Индипендънт" - Джонатан Лю.

"Юрген Клоп кара футболистите му да вярват, че могат да направят дори и невъзможното. На никого дори не му пука, че той използва нецензурна дума в ефир. След това спокойно можеше да си свали гащите и да тича гол по терена, а всички щяха просто да го приемат като част от чара на германеца. С него и с този футбол, той може да си го позволи", добавя Мат Дикинсън в "Таймс".

Медиите не пропуснаха да похвалят и младия Трент Александър-Арнолд за идеята, с която хвана защитата на Барса неподготвена за четвъртия гол. Той отиде на флагчето за корнер, даде вид, че се отказва от изпълнението, но се върна и намери Дивок Ориги, който вкара четвъртото попадение пред слисаните погледи на играчите на Барселона.

"Само за 79 минути най-хваленият отбор в наши времена беше принизен до групичка шляещи се и препъващи се зрители в жълти фланелки. Сезонът вървеше към ново коронясване на Лионел Меси, но за радост пое по друг път. Вместо това в първия ден на юни Ливърпул ще опита отново да спечели най-голямата награда във футбола", пише Барни Рони в "Гардиън".

"Човек би помислил, че това е моментът, за който Клоп работи от първия си ден в Мърсисайд. Духът, отборът, играта, страстта, емоцията - видяхме всичко това. Всичко, което той иска да види. И все още има много работа", предпреждава Мартин Самюъл нот страниците си "Дейли Мейл".

Ливърпул ще играе срещу Аякс или Тотнъм на финала в Шампионската лига, който ще се състои на 1 юни в Мадрид.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови