Меси: Азар е добър, но не може да замести Роналдо

OFFNews 17 декември 2019 в 12:08 2067 0

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси похвали качествата на нападателя на Реал Мадрид Еден Азар, но подчерта, че той няма качествата да замести напусналия преди повече от година Кристиано Роналдо по посока Ювентус.

Аржентинската легенда коментира и представянето треньора на "белия балет" Зинедин Зидан" и предстоящото Ел Класико. Барса и Реал ще се изправят един срещу друг утре от 21:00 часа българско време на стадион "Камп Ноу".

"Изненадва ме, че Зидан получава толкова критики. Паметта на хората е къса. Със сигурност в деня, в който се върна, Зидан е знаел, че трите трофея в Шампионската лига остават в миналото и той трябва да се бори както първия ден.

Еден Азар е много класен футболист, но е различен от Кристиано Роналдо, разполага с различни характеристики. Много е трудно да се запълни празнината, оставена от Кристиано, но Азар също е страхотен футболист.

Понякога играят едни на терена, друг път - други. Много е важно всеки да се чувства ценен в съблекалнята, тъй като всички сме обединени от общите цели на отбора", каза Меси.

Аржентинецът държи рекордите по отношение на вкараните голове в Ел Класико както за първенство (18), така и сумарно (26).

Това ще бъде неговото 42-о участие в дербито, с което той излиза на втора позиция по брой изиграни мачове. Лидер с 43 срещи ще стане капитанът на Реал Серхио Рамос.

Интересното е, че двата отбора имат по 72 победи за първенство, а освен това в момента делят първото място в Ла Лига с по 35 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови