Меси класира Аржентина на Мондиал 2018

OFFNews 11 октомври 2017 в 08:49 3454 0

Световното първенство в Русия няма да мине без финалиста от предишния Мондиал - Аржентина. "Гаучосите" се класираха в последния момент, като основна заслуга за това имаше мегазвездата Лионел Меси, който отбеляза хеттрик при победата с 3:1 над Еквадор в Кито.

Двубоят тръгна кошмарно за аржентинците, които получиха гол още в 1-ата минута, но след това Меси взе нещата в свои ръце и с трите си попадения изведе тима си до обрат и директно класиране на световното. Същото сториха Уругвай и Колумбия.

И двата тима минаха през напрегнати моменти в последните си двубои, но взеха своето и ще са сред участниците на Мондиал 2018. "Урусите" получиха ранен гол от аутсайдера Боливия, но после Единсон Кавани и Луис Суарес разкъсаха защитата на гостите и изведоха двукратните световни шампиони до победа с 4:2 и второ място в подреждането в зона КОНМЕБОЛ.

Колумбия удържа 1:1 в прекия дуел с Перу и зае четвърта позиция в крайното класиране - последната, която осигурява квота за мондиала. Хамес Родригес изведе гостите напред, но Хосе Паоло Гереро изравни и направи последните минути повече от драматични.

Още един гол щеше да прати перуанците в Русия, но в крайна сметка те останаха пети и ще играят на бараж с участието на Нова Зеландия, Австралия и Хондурас. Първият съперник на инките е Нова Зеландия, а мачовете ще се състоят на 6 и 14 ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews