Меси пропуска мача с Валенсия, Суарес е под въпрос

OFFNews 11 септември 2019 в 14:12 1838 0

Живата легенда на Барселона Лионел Меси ще пропусне и мача с Валенсия от четвъртия кръг на испанската Ла Лига в събота, съобщава испанският "Sport".

Аржентинският нападател все още не е започнал пълноценни тренировки и се очаква да го направи следващата седмица.

Меси получи травма на прасеца по време на тренировка в предсезонната подготовка на 5 авугст и все още усеща дискомфорт в наранената област.

Футболистът на Барса все още не е играл този сезон, а в негово отсъствие каталунците имат едва 4 точки от първите си 3 мача в шампионата на Испания.

Мачът с Валенсия идва твърде скоро за аржентинеца, но е възможно той да се завърне в игра за испанските шампиони за старта на Шампионската лига.

Барса гостува на Борусия Дортмунд във вторник. Ако не е готов и за тази среща, Меси най-вероятно ще изиграе първия си официален мач за сезона при гостуването на Барселона на Гранада в Ла Лига на 21 септември.

В същото време все още не е ясно дали срещу Валенсия наставникът на Барса Ернесто Валверде ще може да разчита на друга от звездите на тима - уругваеца Луис Суарес. Последният в момента също се възстановява от травма и на този етап остава под въпрос за двубоя с "прилепите".

Иначе по-рано днес пък стана ясно, че Дейвид Бекъм, който е съсобственик на Интер Маями, се е свързал с Меси и го е поканил да се присъедини към новосформиращия се клуб.

Интер Маями ще започне участието си в американската МЛС през 2020 година, като британската легенда иска в състава да бъде и голямата звезда на световния футбол.

От Маями са готови да предложат колосална сума на Меси, ако аржентинецът реши да напусне Барселона. Преди дни от каталунския клуб потвърдиха, че аржентинецът има клауза в договора, която му позволява да напусне със свободен трансфер още идната лято, макар и да има контракт до средата на 2021 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !