Месут Йозил приключи с германския национален отбор

OFFNews 23 юли 2018 в 11:01 4247 0

Халфът на Арсенал Месут Йозил се отказа от германския национален отбор след скандала, който се разрази около него заради снимките му с турския президент Реджеп Ердоган преди световното първенство.

"За мен беше много трудно и решението го взех след много обмисляния на ситуацията след последните събития. Прецених, че няма да играя за националния отбор, докато усещам това чувство на расизъм и липсата на уважение. До момента съм носел екипа на Германия с гордост и вълнение, но сега не е така", написа Йозил.

29-годишният полузащитник има 92 мача за Бундестима от дебюта си през 2009 година и бе част от отбора, който спечели единствената купа за последните 18 години - световното първенство през 2014-а в Бразилия.

Но след като Германия буквално катастрофила в групата на Мондиал 2018, на Йозил му беше потърсена отговорност за снимките с Ердоган и турския му произход.

Самият той защити решението да се снима с Ердоган и обвини германските медии в двоен стандарт спрямо хората от турски произход. На самата снимка той е придружаван от друг германски национал - Илкай Гюндоган.

Президентът на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел обвини футболистите, че са позволили да бъдат експлоатирани от Ердоган за своите си политически цели, точно преди изборите през юни. Но пък по-крайни германски политици поставиха под въпрос лоялността и на двамата към Германия, като дори поискаха да бъдат извадени от тима за световното първенство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови