Милан отписа Шампионската лига

OFFNews 02 октомври 2017 в 17:49 1592 0

Италианският Милан афишира огромни амбиции преди началото на сезона в Серия А, но резултатите на тима върнаха шефове и тифози в реалността.

"Росонерите" пръснаха 200 милиона евро за трансфери, които изглеждаха оправдани в първите няколко кръга. В последните си мачове Милан е повече от неубедителен и се настани на станалото обичайно в последните години седмо място във временното класиране, което е доста далеч от лелеяната Шампионска лига.

Все пак "росонерите" имат и втори шанс, но той минава през спечелването на Лига Европа, както това стори през миналия сезон Манчестър Юнайтед.

"Уверени сме, че ще постигнем голямата цел да се класираме за Шампионската лига. Това може да стане чрез класирането ни в първенството или чрез спечелване на Лига Европа. Ако не успеем, така да бъде.  Подготвени сме за всякакви варианти. Няма да бъде краят на света, ако не успеем. Все пак това си остава много важна и много желана цел за нас", заяви изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне.

Вчера Милан допусна поредна грешна стъпка, като допусна загуба у дома от Рома с 0:2. В следващия кръг е дербито с отлично представящия се Интер и при нова загуба треньорът Винченцо Монтела ще изхвърчи.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови