Милан живна след победа над Интер за Купата

OFFNews 28 декември 2017 в 11:31 1745 0

Съперникът на Лудогорец в 1/16-финалите на турнира Лига Европа Милан изпраща с настроение 2017 година, след като излъга Интер с 1:0 в дербито на Милано от четвъртфиналите за Купата на Италия, което за първи път в своята история се реши след продължения.

Намиращият се в сериозна криза състав на "росонерите" спечели исторически мач срещу "нерадзурите" след 120 минути игра. Герой за "червено-черните" стана 19-годишният нападател Патрик Кутроне, който влезе резерва и донесе успеха с гол в 104-ата минута на мача.

На полуфинала играчите на Дженаро Гатузо излизат срещу Лацио, който ден по-рано надви Фиорентина също с 1:0. Битката за финала ще се реши в два мача между януари и февруари.

"Победата е важна, но не решава нито един наш проблем. Днес показахме, че имаме характер. Ще бъде лицемерно да твърдим, че сме си решили проблемите, но този успех ни дава глътка въздух", коментира треньорът на Милан Дженаро Гатузо.

"Като футболист съм спечелил всичко, но като треньор съм едва в началото. Може и да съм най-лошия треньор в Серия А, но винаги искам да побеждавам, дори когато играя на двора със сина си", каза още Рино.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови