Мишел Платини проговори след показанията си пред френските власти

OFFNews 19 юни 2019 в 12:07 1602 0

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини, който вчера цял ден даваше показания пред френските власти, беше пуснат да се прибере вкъщи.

През декември 2010 година ФИФА избра Катар за домакин на световното първенство през 2022 година. Това предизвика доста критики от експерти и медии, заради високите температури и предложението надпреварата да се проведе зимата.

"Беше дълго, но като се има предвид въпросите, които ми задаваха, няма как да не продължи дълго. Питаха ме за Евро 2016, за световното първенство в Русия, за световното първенство в Катар, за Пари Сен Жермен, ФИФА, за много много теми и аз отговорих на всичко това. Не знам защо съм тук, но отговорих на всички въпроси", каза Платини.

"Той твърди, че тези факти са чужди за него и е уверен за това, което предстои", съобщават френските власти.

Двама членове на комисията бяха извадени от гласуването след обвинения в корупция. Половината от 22-мата гласували, които определиха домакините на Мондиал 2018 (Русия) и Мондиал 2022 (Катар) бяха глобени, отстранени от длъжност, изправени пред съда или лишени от правото да заемат постове, свързани с ръководни футболни дейности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови