Младежите играят с Франция, юношите дебютират в Москва

OFF News 20 август 2018 в 17:00 2328 0

В следващите две седмици предстоят важни мачове за младежкия и един от юношеските национални отбори на България.

На 7 септември на „Трейс Арена” в Стара Загора България (U21) посреща звездите на Франция (U21) в решителна квалификация за Евро 2019. Възпитаниците на Антони Здравков ще се изправят срещу лидера в квалификационна група 9 в среща от ключово значение. Четири мача преди края "лъвовете" са с актив от 8 точки, с 2 по-малко от втория Словения. Завършилият на второ място в нашата група има шанс за участие в баражите за класиране на финалната фаза на европейското. Пропуските за двубоя са на цена от 2 лв. за всички сектори на стадиона.

Утре за Москва заминава юношеският национален отбор на България (U16). Момчетата на треньора Любомир Божанков са родени през 2003 г. и това ще е тяхното бойно кръщение на европейската сцена. В руската столица те ще участват на четиристранния приятелски турнир „Звезден път”, който се организира в памет на заслужилия футболист и треньор на Торпедо (Москва) и олимпийски шампион с отбора на СССР Валентин Козмич Иванов (1934 – 2011).

В турнира ще участват отборите на Русия, България, Израел и Сърбия. Те ще играят всеки срещу всеки от 22 до 26 август на „Арена Чертаново” в руската столица.

Трябва да се отбележи, че селекцията на набор 2003 е първата, която идва след бума на българския детско-юношески футбол в последните пет години. В този период броят на активно трениращите деца и работещите детски школи в цялата страна и особено в големите градове се увеличи в пъти. Тези момчета са играли в адаптираните формати на играта – футбол 7 и футбол 9 още от 8-9-годишна възраст и вече имат повече от 7 години сериозни тренировки, мачове и турнири в клубовете зад гърба си. Именно на тях и следващите ги набори се възлагат надежди за възраждането на българския футбол. През есента на следващата година България (U16) ще играе квалификации за Европейското до 17 г. през 2020 г.

Програмата на турнира:

22 август (сряда)
17:00 Русия - България

24 август (петък)
14:30 България – Сърбия

26 август (неделя)
14:30 Израел - България

Часовете са българско време. Всички мачове ще се излъчват пряко на сайта на Руския футболен съюз – www.rfs.ru.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови