Моуриньо: Да спечелим Лига Европа ще бъде нещо невероятно

OFFNews 12 май 2017 в 09:36 1559 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо беше изключително щастлив след класирането на тима му на финал в Лига Европа. "Червените дяволи" направиха 1:1 в реванша със Селта на "Олд Трафорд" и трябваше да треперят до самия край.

Наставникът отдаде това на напрежението и пропуснатите възможности в първия мач, спечелен с 1:0 във Виго.

"Бяхме далеч по-добрият отбор в първия мач, но тогава не реализирахме положенията си. Така оставихме реванша отворен. Цялото напрежение бе върху нас. Съперникът игра без капка притеснение и доста ни затрудни. Накрая доста страдахме и всичко можеше да се случи до последната секунда. Момчетата дадоха всичко от себе си и съм доволен. След 14 изиграни мача сме на финал. Ако спечелим Лига Европа ще бъда повече от щастлив. Това ще е нещо невероятно", смята Моуриньо.

Съперник на Манчестър Юнайтед в битката за трофея ще бъде холандският Аякс. Холандците загубиха реванша във Франция с Лион с 1:3, но победата на "Амстердам Арена" с 4:1 бе решаваща за класирането на тима напред.

"Това бе странна вечер. В началото започнахме уверено и контролирахме добре топката през първото полувреме. Тогава дойде първият обрат в мача с тази дузпа и с втория гол, което бе голям удар за моите играчи, които се прибраха с наведени глави в съблекалнята.

Играхме добре през първата част. След това стана много трудно. Лион пресираше добре и създаде доста положения до самия край. За щастие успяхме да се съвземем. С оглед на показаното в двата мача, смятам, че заслужено сме на финал", смята треньорът на Аякс Петер Бош.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!