Моуриньо излетя от скамейката след спорно съдийско решение (видео)

OFFNews 03 февруари 2020 в 11:07 1600 0

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо се оказа кълбо от нерви по време на дербито от 25-ия кръг на английската Висша лига срещу Манчестър Сити вчера.

"Шпорите" победиха с 2:0, но въпреки това по време на срещата Специалния избесня, заради спорни съдийски решения. В един момент от Моуриньо поиска втори жълт картон за една от звездите на "гражданите" Рахийм Стърлинг.

Претенциите му не бяха уважени, но по-интересно беше реакцията на Моуриньо, който с нисък старт от резервната скамейка се засили към четвъртия рефер, за да иска обяснение от него.

Все пак победата е най-убедителната за Специалния срещу мениджъра Пеп Гуардиола от 10 години. За последно негов тим спечели в пряк двубой срещу каталунския специалист през сезон 2009/10, когато Интер се наложи над Барселона с 3:1 в Шампионската лига.

"Много съм доволен от момчетата. В някои ситуации имахме късмет, но не може да се каже същото за нарушението на Рахийм Стърлинг, който трябваше да получи червен картон още преди почивката. Беше очевидно.

Вече имаше червени картони през сезона за подобни нарушения. Например на Сон срещу Челси. Мачът щеше да е различен, ако 75 минути бяхме играли с човек повече.

Отборът се справи фантастично. Спасяването след дузпата беше невероятно и такава беше Божията воля, защото дузпа изобщо не трябваше да има. Голът на Бергвайн?

Много хубав и остър уадр, който дори най-добрите вратари не биха спасили. Ще е трудно да попаднем в Топ 4. Хвърляме усилия на три фронта, но като цяло изпращаме много добър уикенд", каза Моуриньо.

Специалния е вторият треньор с най-много победи над Гуардиола - 6. Повече от него има само Юрген Клоп - 9. Никой друг наставник няма повече от три победи срещу настоящия мениджър на Манчестър Сити.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови