Моуриньо приветства новия договор на Клоп с Ливърпул

OFFNews 14 декември 2019 в 12:31 1481 0

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо приветства подновяването на договора на Юрген Клоп с Ливърпул. Германският специалист ще остане на “Анфийлд” поне до 2024 година, а португалецът смята, че това е добре както за мърсисайдци, така и Висшата лига като цяло.

"Мисля, че сега всички са щастливи. Юрген явно е доволен, че ще продължи работата си, иначе не би подписал нов договор. В Ливърпул пък със сигурност са радостни от свършеното от него, в противен случай нямаше да му предложат удължаване. Феновете обичат Клоп, играчите - също.

Новината е добра и за Висшата лига, защото искаме тук да са най-добрите треньори и футболисти. А Клоп е сред най-добрите", коментира португалецът, който наскоро се завърна във футбола като мениджър на Тотнъм, след като беше без работа от уволнението му от Манчестър Юнайтед.

В Ливърпул определено са много доволни от привличането на Клоп през октомври 2015 година. Клубът направи огромни стъпки напред за връщането си във водещите позиции в световния футбол. През миналия сезон мърсисайдският клуб набра рекордните 97 точки в Премиършип, но не успя да стане първенец на страната.

Ливърпул обаче се реабилитира и завоюва трофея в Шампионската лига, побеждавайки във финала Тотнъм с 2:0. В момента отборът на Клоп води убедително в класирането във вътрешното първенство, изпреварвайки втория Лестър с 8 точки и шампиона Манчестър Сити с 14. Така “червените” уверено вървят към първата си от 1990 г. насам титла.

"Когато ми се обадиха през есента на 2015 г., чувствах, че сме идеални един за друг. Сега чувствам единствено, че не го оцених достатъчно. Само абсолютната увереност в това, че нашето сътрудничество върви в полза и на двете страни, ми предостави възможност да остана до 2024 г.

Иначе не бих подписал нов контракт. Този клуб е толкова добър, че не мога да си представя да го напусна", заяви от своя страна Клоп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews