НАП: Нямаме ново споразумение с Левски

OFFNews 04 март 2023 в 10:09 1748 0

Футбол

Снимка Официален сайт на Левски

Левскарите вече даряват директно пари за спасяването на любимия клуб

Националната агенция по приходите не е сключвала ново споразумение за разсрочване на дълговете на футболен клуб Левски.

В момента няма и действащо такова между двете страни и затова сметките на клуба са запорирани. От "Герена" вече обявиха, че 1/3 от приходите им директно отиват в държавната хазна за погасяване на дълговете, които са в размер на около 11.5 милиона лева.

Пред "Капитал" от НАП обявиха: "Издаденото през 2019 г. разрешение за разсрочване на публичните задължения на клуба не е в сила, тъй като не са изпълнени условията по същото, а именно - формирани са нови задължения и не са весени изцяло дължимите вноски съгласно утвърдения погасителен план.

Към момента ПФК Левски АД няма действащо разрешение за разсрочване/отсрочване на публичните му задължения, издадено по реда на глава 22 от ДОПК.

Сметките на ПФК Левски АД са запорирани от НАП, като постъпващите суми се разпределят за погасяване на задължението му. Проведени са няколко срещи с ръководството на клуба, на които са обсъдени възможностите на дружеството да заплати дълга си.

В случай, че ПФК Левски депозира искане за издаване на разрешение за неотложни плащания, ще се разгледа възможността за издаването му с оглед част от наличните и постъпващи парични средства по запорираните му банкови сметки да се оставят на негово временно разпореждане за неотложни плащания във връзка с дейността му, включително и за погасяване в срок на нововъзникващите задължения към НАП".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови