На "Герена" изпращат напрегнат ден, шеф заговори за оставка

OFFNews 24 февруари 2023 в 19:57 1634 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Ивайло Ивков разкри за лоша атмосфера в ръководството на Левски

Напрегнат ден изпращат от 26-кратните шампиони на България Левски. Началото беше положено около обяд, когато изпълнителният директор Ивайло Ивков заговори, че може да подаде оставка заради намеса в работата му от страна на външни фактори.

Той посочи също, че в клуба има два лагера. В единия били той и треньорът Мъри Стоилов, а в другия - мажоритарният собственик Наско Сираков и съветниците му, които били извън клуба.

"Няма междуличности конфликти. С кого да имам? С най-големия след Гунди и най-голям голмайстор - Наско Сираков ли, който е президент? Аз имам друго виждане как да постигнем крайната ни обща цел. Това са принципни различия, някой от нас греши. Не е изключено да напусна клуба, но аз съм отговорен човек.

Тук не е място за резки движения, не е като оставка на старши треньор. И да подам оставка, аз съм единственият, който подписвам важни документи от името на клуба в следващите дни. Ако се задълбочат различията, най-нормалното е собственикът да ме смени. Той или неговите нови съветници, не знам кои са, но са извън клуба. Решенията за Левски трябва да се взимат в кабинета на изпълнителния директор. До мача с ПАОК нямаше вмешателство в работата ми", каза Ивков.

"Знам кои са кукловодите. Те са близки до предишното ръководство. На тях ще им кажа - лесно ще загасите с милионите си моята светлина, но внимавайте да не останете вие самите в мрак. Стоя безрезервно до Станимир Стоилов. Каквото и да се случи оттук-нататък, за мен периодът, в който работихме рамо до рамо, е нещо изключително важно", каза още Ивков.

Той говори и по други важни теми като тази кой плати лагера на тима в Дубай, дългът към НАП, който е нараснал до 11,5 милиона лева, провалените преговори с Юнайтед Груп на Драган Шолак за придобиване на клуба, неосъществените трансфери за 6 милиона лева и други, но всичко остана в сянката на думите му за съществуващия конфликт в ръоководството.

Малко по-късно през деня Сираков отправи призив към феновете да помагат на клуба с изплащането на дължимото към НАП и посочи банкова сметка, на която да пращат дарения. "Всеки лев преведен по тази сметка отива директно в НАП и намалява задължението на клуба.

Очаквайте в най-скоро време пресконференция, на която ще бъде обявен план за набиране на допълнителен капитал на клуба чрез емитиране на акции", написа Сираков в декларация. Той се появи и на тренировката на тима и демонстрира приятелски отношения с треньора Станимир Стоилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови