Над 2000 испански полицаи на крак за дербито между Ривър и Бока

OFFNews 06 декември 2018 в 15:31 1517 0

Горещото аржентинско "Суперкласико" ще ангажира над 2000 испански полицаи, които ще се грижат за сигурността на десетки хиляди темпераментни фенове от Южна Америка.

Горещото Суперкласико ще се проведе на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид на 9 декември. Двата тима ще се изправят един срещу друг в испанската столица, след като двубоят-реванш между двата отбора на стадион "Монументал" беше отложен.

Това се случи заради атака на фенове на Ривър Плейт срещу клубния автобус на Бока непосредствено преди втората среща между двата тима. При инцидента пострадаха футболисти на "златисто-сините".

Властите и полицията в Мадрид са подготвили за 15 дни охраната на мач, за какъвто по принцип са нужни шест месеца приготовления.

Въпросната среща е определена като "най-рисковата, която столицата е приемала в цялата си история". Местните полицаи са получили от аржентинските си колеги списък с ултрасите на двата отбора, които имат забрана да посещават спортни събития в Аржентина и при опит за влизане на "Бернабеу", също ще бъдат спрени.

Очаква се около десет хиляди привърженици на Бока и Ривър да пътуват до Испания за втория финален двубой в най-престижния клубен турнир в Южна Америка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови