Най-богатият африканец купува Арсенал и уволнява Венгер

ОFFNews 17 август 2017 в 18:31 2493 0

Нигерийският милиардер Алико Данготе се закани да купи Арсенал. И заяви, че първата му работа ще бъде да уволни мениджъра Арсен Венгер. Данготе е запален фен на "топчиите" от средата на 80-те години.

Бизнесменът ще пристъпи към сделката, но след като завърши работата по нова рафинерия в Лагос. Данготе каза пред Блумбърг:

“Първата работа е да уволня треньора. Той е свършил добра работа, но и друг трябва да опита късмета си", сподели най-богатият африканец.

Венгер е в Арсенал от 21 години и е с най-солиден стаж в един клуб сравнение с всички свои колеги от елитните първенства на Европа. Не го събориха дори масовите протести на феновете миналия сезон, а наскоро подписа нов контракт за още 2 сезона.

Мажоритарен собственик на клуба е Стан Крьонке, който вече отхвърли оферта за 1 милиард паунда на минотарния такъв Алишер Усманов. 60-годишният нигериец обаче е уверен:

"Ако получат точната оферта, аз съм сигурен, че ще се оттеглят", сподели той по отношение на акционерите в Арсенал. И когато завърша рафинерията, ще съм в позиция да го сторя! Това е велик тим, добре управляван. Но може да бъде управляван и още по-добре", сподели още Данготе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови