Напрежение на Герена, полиция пази хърватите от "сини" ултраси (видео)

Донислав Донев 19 юли 2017 в 19:06 3129 0

Не се знае какви планове чертае МВР за утрешния мач Левски - Хайдук Сплит, но още тренировките днес показаха сериозни пропуски в организацията. Те доведоха до напрежение между запалянковци на "сините" и гостите, които пристигнаха на "Герена" за официалното занимание.

По решение на ръководството тренировката беше открита за запалянковци. Всичко течеше прекрасно - песни, скандирания, окуражаващи възгласи. Близо 100 ултраси подкрепиха тима на Николай Митов.

Само че докато продължааше шоуто, зад същия сектор "В" пристигна автобусът на Хайдук. Запалянковци на Левски веднага го забелязаха и се скопчиха около оградите.

Очаквано, започнаха псувни и мощни възгласи "Сърби, сърби". Добре че на стадиона имаше солидни подкрепления на полицията. Униформените веднага обградиха широк периметър около гостите, имаше и по-тесен кордон около самия автобус.

Слава богу, всичко се размина със словесни заплахи. Но нищо не пречеше агитката да бъде изтеглена на друго място - сектор "Б", "А", за да не се засича с хърватите.

Не е тайна, между двата лагера има високо напрежения покрай първия мач. Тогава агитки се сбиха в Сплит, а кола на левскари беше опожарена в Задар.

Хайдук би 1:0 в първата среща, а реваншът е утре вечер на "Георги Аспарухов". Трибуните ще са празни заради наказание, наложено за расистки прояви на част от "синята" агитка. От агитката на Хайдук разумно се отказаха от дадените им 250 билети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови