Наско Сираков заплаши с крайности заради тв правата, гони камерите на Нова от Герена

OFFNews 28 юни 2020 в 14:16 4268 0

Главният акционер в Левски Наско Сираков говори ексклузивно за предаването "Код Спорт" по ТВ+. Той се зае да вдигне изпадналия в тежка криза отбор на Левски, открито заяви за дълговете на клуба. Легендарният нападател бе честен с феновете, като каза, че предстои най-трудният период за "сините" от създаването преди 106 години. В момента Сираков е бесен от подписания нов договор за тв правата, които бяха дадени на Нова телевизия за нови пет години. Легендата иска преразглеждане на подписаното и заплаши да спре достъпа на камери на медията на "Герена".

"За мен най-важното нещо е да се запозная отблизо, не че нямах представа, но първо с качествата на всеки един играч, който е в момента в отбора. Да мога на себе си да си дам сметка на кого ще мога да разчитам след един месец в следващото първенство.

Ако ме питате от финансова гледна точка какво се е случило, случи се едно наистина много хубаво нещо. Решението на г-н Спас Русев да поеме тези задължения, които Левски имаше към "Виваком" и да ги изчисти, които са в размер на над 2,9 млн. лв. Също така беше подписано споразумение с "Главболгарстрой", които съдеха клуба, да се отложат задълженията, които са към 4 млн. с пет години, като няма никакви лихви.

Най-големият проблем за Левски в момента са текущите задължения, които са натрупани от януари месец досега, към футболисти, персонал, ДЮШ. Това е най-тежкият воденичен камък, който в момента тежи на врата на клуба.

Левски или ЦСКА не са врагове на останалите клубове - напротив! Никога не съм мислил и не ми е минавало през главата Левски да взима част от техните пари. Напротив, аз лично смятам, че всички клубове в България трябва да взимат доста повече пари от телевизионни права. Така, както е навсякъде по света.

Ако тази борба, не искам да казвам война, защото няма смисъл да говорим толкова силни думи, макар че Левски от война не се плаши! Трябва абсолютно изрично да го заявя и всички да са наясно с това. Разбира се, ако този финансов спор се води от една страна от Левски и ЦСКА, а защо не и Ботев, и Локомотив (Пловдив), които също според мен са в голяма степен ощетени, вероятността за успех се увеличава. Но мога да ви уверя, че Левски е готов да води тази битка и абсолютно сам.

В клубът до този момент бюджета от телевизионни права е 2,5%. Разбира се, не трябва да забравяме, че тук е текъл златен дъжд и бюджетът е нереално раздут. Но и да го намалим наполовина, процентите ще са 5.

Приказките на Футболния съюз, че телевизионните права били техни, са за наивници. Да им обясня, че това е долна лъжа! Телевизионните права, продуктът, който се продава, е на всеки един клуб. Наши са, а те са единствено приносители и оторизирани да продават този продукт. Да не живеят с идеята и с мисълта, че тези права са техни!

В един момент ние разбираме след провеждането на поредния Изпълком от членове, които от осем месеца са във фактическа оставка, защото подадоха колективна оставка още октомври миналата година. Подписват някакъв договор за пет години напред, като имаме още една година от стария договор и за шест години напред нещата са приключили! И да ни убеждават как в условия на пандемия едва ли не са ни направили най-страхотната услуга. Това няма как да стане, няма как да продължи!

Най-нормалното беше, след като е имало такъв спор миналата година, да седнем на една маса. Не да водим войни и битки, а да седнем на една маса с телевизията, със собственика на телевизията, с члена на Изпълкома, със собственика на фирмата, която държи правата, със собственика на футболния клуб, той е един и същи човек и да ги обсъдим тези неща. Винаги в един такъв разговор могат да се намерят и решения, и положителни неща, които удовлетворят тези, които са най-ощетени. Това безспорно са Левски и ЦСКА, но има и други клубове.

Левски може да стигне и до крайност. Ако през предстоящата седмица няма сериозни разговори на тази тема, категорично заявявам, че другата седмица камери на "Нова телевизия" няма да бъдат допуснати на стадион "Георги Аспарухов". Готови сме да понесем всички последствия от едно такова действие!", заяви Наско Сираков.

Сираков засегна и темата за името на Първа лига, което беше продадено на букмейкърска компания.
"Между другото, чувам нещо, не съм сигурен дали е така, но искам да попитам президента на Футболния съюз дали е истина, че парите, които се плащат за името на Първа лига, а именно Efbet Лига, които чувам, че са между 1,5 и 2 млн., че договорът е подписан между фирмата и Нова телевизия? Ако това е истина, то това е абсолютно поредното безобразие и абсолютен прецедент в световната футболна история!

Защото реално тези пари пак са пари на клубовете, на Професионалната лига. Понеже г-н Домусчиев със сигурност има изключително добри адвокати, аз съм сигурен, че има договор, който му предоставя правото да продава името на лигата. Но който е подписал такъв договор, меко казано е направил престъпление към всички клубове, към футбола в България. Още един път казвам – това, че се продават телевизионните права и част от рекламните в един договор, това по никакъв начин не задължава Футболния съюз да продаде и името на Професионалната лига", каза още Сираков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews