Националите по футбол са близо до позорен антирекорд

OFFNews 14 октомври 2019 в 10:24 1743 0

Националният отбор по футбол е на 180 минути от уникален антирекорд, който не се е случвал в историята, откакто се провеждат евроквалификации с групи, показва справка на "24 часа". Те са напът да завършат цикъла без постигнат успех.

Позорът е напълно реален, тъй като досега не записахме победа,  а ни предстоят двубои срещу двата най-силни отбора в групата - Англия и Чехия, в София. Първият е тази вечер, а вторият е през ноември, когато приключват квалификациите.

За първото европейско първенство през далечната 1960 г., когато системата е с директни елиминации губим от Югославия след 0:2 в Белград и 1:1 в София. И тогава е единственият път, когато не правим победа.

Най-големият резил до момента бе в квалификациите за първенството през 2012 г., когато сме били твърдо последни в групата, но все пак записваме победа. Под ръководството на Лотар Матеус и с гол на капитана на настоящия отбор Ивелин Попов надвиваме с 1:0 Уелс като гости в Кардиф на 7 септември 2010 г.

Интересното е, че и тогава сме в една група с Англия и Черна гора, както и сега. А от състава на Матеус в този на Красимир Балъков освен Попов е и вратарят Николай Михайлов, който е резерва в Левски.

България вече записа най-дългата си серия без победа в официален мач, сега остава да направим поредния резил, който не се е случвал в историята на националния отбор, заключава изданието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови