Недоразумение е в основата на скандала между Сари и Кепа (видео)

OFFNews 25 февруари 2019 в 12:22 1848 0

Вратарят на Челси Кепа Арисабалага бе главен герой във финала за Купата на Лигата срещу Манчестър Сити, който бе спечелен от "гражданите" след изпълнение на дузпи (4:3). 

Стражът предизвика невиждан скандал в края на продълженията. Тогава Кепа отказа да бъде сменен, а след няколкоминутна размяна на реплики с мениджъра Маурицио Сари. 

Италианският специалист вбесен се върна в тунела на "Уембли". След двубоя обаче и двамата обявиха едно и също - че става дума за недоразумение.

"Вярвам, че стояхме добре срещу един много силен отбор. Накрая нямахме късмет при дузпите. Но предполагам, че искате да говоря за сцената с Маурицио Сари. Трябва веднага да уточня, че става дума за недоразумение. В нито един момент не е било мое намерение да не се съобразя с намеренията на треньора.

Просто два пъти получих медицинска помощ на терена и той мислеше, че вече не съм в състояние да продължа. Няколко минути имаше неяснота докато лекарите не се върнаха на пейката и не уточниха всичко. Треньорът просто мислеше, че не мога да продължа и опитах да изясня, че физически се чувствам добре.

Знам, че отвън не създадох най-доброто впечатление, вече говорих по въпроса с треньора. Разбирам, че по телевизията и в социалните медии се говори много. Затова съм тук: Да обясня, че не е било мое намерение да се противопоставя на треньора. Разменихме реплики: Исках да уверя, че съм добре, той мислеше, че имам проблем. Бяха напрегнати минути с много реплики.

Продълженията вървяха, бяхме тичали много, трябваше да се защитаваме. Така че бе добре да прекъснем мача, да вземем малко въздух. Не съм искал да кажа, че не мога да продължа. Не съм предотвратил моята смяна. Исках да кажа, че съм добре. Ако има какво още да уточним, ще говорим. Но мисля, че бе недоразумение. За съжаление хората говорят затова. Не знам какво повече да кажа", каза Арисабалага.

Изненадващо, Сари обясни ситуацията по същия начин и то с усмивка на лице. Той сподели, че всъщност целият скандал е плод просто на едно недоразумение. И причината е, че Кепа уж беше контузен, но впоследствие се оказа, че не е бил, а Сари не го е разбрал.

"Просто не разбрах правилно какъв е проблемът му. Установих го, едва когато физиотерапевтът дойде при мен. Беше наистина едно голямо недоразумение. Първоначално разбрах, че вратарят ни има крамп и не може да продължи мача. Но се оказа, че е нямал крамп и е могъл да играе.

Колкото до отиването ми към тунела - сторих го, защото трябваше да остана тих и да не се поддавам на нервите. Кепа е разбрал, че искам да го сменя заради физическия му проблем. Но той е казал, че няма такъв и беше прав."

"Разбрах цялата ситуация едва когато лекарят дойде при мен. След това говорих с Кепа, само за да уточним нещата. Сега вече разбрах напълно ситуацията и няма лоши чувства между нас", сподели Сари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови